De Baron 1898 getrotseerd!

IMG_7602

Vele van jullie zullen het vast wel voorbij hebben zien komen: de hype rondom de nieuwe attractie van de Efteling, de Baron 1898. Vanaf 1 juli gaat de attractie officieel open, maar wij medewerkers mochten donderdagavond al als een van de eerste in deze dive-coaster. Nou ben ik niet het stoerste meisje wat er op deze aardbodem rond loopt, maar meestal durf ik toch wel in alle achtbanen. Ook deze durfde ik makkelijk aan, maar toen ik daar eenmaal zat – helemaal voorin! – kreeg ik toch wel een beetje zweethandjes…

Het wachten duurde helaas ver-schrik-ke-lijk lang. Dat komt natuurlijk omdat iedereen als een gek naar de attractie toe liep. Was te verwachten, maar helaas niet zo leuk. Na ongeveer anderhalf uur in de rij te hebben gestaan (iets langer als normaal omdat wij kozen voor de voorste rij) konden we dan ook eindelijk in de attractie! Helaas was het niet toegestaan om binnen foto’s te maken – het moet natuurlijk een geheim blijven voor de pers totdat de officiële opening is – maar het zag er echt prachtig uit! De aankleding van de attractie is echt heel mooi gedaan!

1

En daar zaten we dan, helemaal voorin in de Baron! Voor degene die het niet weten: de achtbaan heeft een vrije val, wat betekent dat je dus echt stijl naar beneden valt! Bovenaan, vlak voor je naar beneden valt, blijf je nog eventjes stil hangen, wat het dus nog enger maakt! Toen wij aan de beurt waren was het al erg donker, dus het enige wat je zag was de mist die onder uit het gat kwam, super eng! Gillend en wel gingen we naar beneden, maar ik moet toegeven: het is echt super gaaf!

De rit zelf duurt niet zo lang – ik denk zo’n 40 seconden, waar je dus wel een hele tijd voor moet wachten. Dat is wel jammer, maar ik had het echt niet willen missen. Voor degene die wil: vanaf 1 juli is de Baron 1898 open voor iedereen die durft (zolang je maar groter bent dan 1,40!). Ik zou het je in ieder geval zeker aanraden :-)!

Durf jij het aan?

YOU MIGHT ALSO LIKE:

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

YOU MIGHT ALSO LIKE:

1 Comment

  1. Sanne juni 27, 2015

    Oeee gaaaaf!!! Ik ga 9 juli naar de Efteling, ik moet nog even geduld hebben dus haha. x

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *