Must see on Netflix | PART II

netflixEen héle tijd geleden plaatste ik al een artikel over de must see series op Netflix, en ik vond het (na bijna een jaar!) wel tijd voor een deel twee! Ondanks dat ik de afgelopen tijd bijna geen tijd heb om series te kijken, is Netflix kijken toch wel één van de lekkerste dingen om te doen. Vandaag heb ik weer vijf aanraders – zowel films als series – die je echt eens moet kijken!

1. STRANGER THINGS | SERIE

“Wanneer Will op een avond na het spelen van spelletjes met zijn vrienden verdwijnt, gaan zijn vrienden en moeder naar hem op zoek. Tijdens deze zoektocht stuitte zij op Eleven – een meisje met vreemde krachten – en andere eigenaardigheden.”

De reden waarom ik nooit eerder aan deze serie ben begonnen, is omdat ik dacht dat hij super eng zo zijn. Maar omdat mijn broer en moeder niet uitgepraat raakte over Stranger Things, besloten Robin en ik hem toch maar een kans te geven. Eng is hij inderdaad een beetje, maar hij is ook ongelofelijk goed!

2. ROOM | FILM

“Een jonge vrouw wordt ontvoerd, vastgehouden in een kleine ruimte en verkracht. Vijf jaar na de geboorte van haar zoontje probeert ze te ontsnappen.”

Room is echt een prachtige, maar zielige film. Ik keek deze film samen met mijn moeder, en volgens mij hebben we allebei wel een traantje moeten wegpinken. Het zielige aan deze film is dat het zoontje alleen maar de wereld in de “room” kent, en dus geen benul heeft van de wereld buiten de kamer. Het zoontje is trouwens echt súper schattig!

3. THE CROWN | SERIE

“The Crown vertelt het biografische verhaal van de regeerperiode van koningin Elizabeth II. Het eerste seizoen verteld de eerste tien jaar van het leven als koningin in het Verenigd Koningkrijk.”

Deze serie is echt to love or to hate. Het is geen “heftige” serie waarin heel veel actie zit, maar persoonlijk vind ik hem van begin tot eind super interessant. Na het kijken van deze serie snap ik ook heel goed waarom Elizabeth nog steeds op de troon zit, terwijl ze al zo oud is. Voor de fans van The Crown is er goed nieuws, want het tweede seizoen staat ook al op Netflix!

4. THE EXPERIMENT | FILM

“The Experiment gaat over een groepje mannelijke vrijwilligers die als bewakers en gevangenen in een nep-gevangenis meedoen aan een controversieel onderzoek.”

The Experiment is gebaseerd op The Stanford Prison Experiment, een experiment die me altijd al geboeid heeft. Het is dus gebaseerd op een echt verhaal, maar natuurlijk wel geromantiseerd. Er staat trouwens ook een andere film over dit experiment op Netflix, maar deze staat nog op mijn to-watch lijst!

5. SOOF | FILM

“Soof heeft alles wat ze wilt: huisje boompje beestje met haar man en 3 kinderen, een eigen cateringbedrijf en een prachtig huis. Toch gaat alles niet zoals Soof wilt, en komt haar cateringbedrijf ook niet echt van de grond. Wanneer ze dan ook nog een knappe Amerikaan tegen het lijf loopt, lijkt haar leven compleet te ontsporen.”

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van Nederlandse films, maar Soof vind ik daarentegen echt fantastisch! Lies Visschedijk en Fedja van Huêt spelen écht perfect in deze film en je blijft maar lachen. Mocht je nou ook zo genoten hebben van deze film, dan heb je geluk: Soof 2 staat namelijk ook al op Netflix!

Mochten jullie nog aanraders hebben voor toffe series, dan hoor ik het natuurlijk heel erg graag! Het plan is om eerst seizoen twee van Stranger Things te kijken, en daarna te beginnen aan Riverdale, aangezien die serie ook super goed moet zijn!

YOU MIGHT ALSO LIKE:

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

YOU MIGHT ALSO LIKE:

5 Comments

 1. Lotje december 14, 2017

  Soof is echt een leuke film! Toevallig heb ik deze week de trailer van The Crown gezien en ga er ook snel aan beginnen!

  Beantwoorden
 2. Simone december 15, 2017

  Jaaa Soof! Vind ik ook echt super leuk. De rest heb ik nog niet gezien, maar ik moet het zeker even onthouden!

  Beantwoorden
 3. Nienke december 17, 2017

  Stranger Things is echt super ik heb inmiddels beide seizoenen al gezien. De rest heb ik nog niet gekeken. Momenteel ben ik bezig met een van de laatste afleveringen van Orphan Black, ook echt een super serie.

  Beantwoorden
  • ANNA december 18, 2017

   Wij zijn bijna klaar met het tweede seizoen van Stranger Things, vind het echt super spannend! Ik heb ooit de eerste twee seizoenen van Orphan Black gekeken, maar daarna een beetje laten vallen.. Erg jammer, want ik vond het een super gave serie. Misschien dat ik die maar eens opnieuw ga kijken!

   Beantwoorden
 4. Mevrouw Marloes december 22, 2017

  The Crown wil ik ook nog zien! Ben eerst Jane the Virgin nog aan het kijken, die afleveringen duren 45 minuten en 1 seizoen heeft zo’n 22 afleveringen, dus ik ben er al een paar weken zoet mee, haha. Daarna begin ik aan The Crown!

  Suits is ook een aanrader, die heb ik samen met mijn vriend gekeken :)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *