‘To Travel Is To Live’

disney3

To travel is to live… Iets wat Hans Christian Anderson zei. Reizen is ook echt iets waar ik van houd en wat ik graag doe. Het liefst pak ik nu mijn koffer en ging ik de hele wereld ontdekken. Ook heb ik eraan gedacht om nadat ik klaar was met de middelbare school er een jaartje tussenuit te gaan om lekker te gaan reizen, maar ook dit is er helaas nooit van gekomen. Wel ben ik de afgelopen tijd een paar keer op reis gegaan (met dank aan mijn vriend), naar een paar van de mooiste steden van de wereld! Allereerst ben ik met mijn verjaardag samen met mijn vriend naar Disneyland geweest! Hier was ik nog nooit geweest, dus ik was erg benieuwd. We zouden eerst 2 dagen naar Disney gaan en dan weer naar huis, maar uiteindelijk hebben we last minute toch nog een nachtje bijgeboekt en zijn we de derde dag naar The City Of Love geweest!

Maar allereerst dus Disney. Zoals ik al zei, ik was een van de weinige kinderen die toen ze klein waren nog nooit naar Disneyland waren geweest en dus was ik erg enthousiasts. Na een vroege autoreis van een uur of vijf kwamen we toch tegen een uur of 11 bij ons hotel aan. We hebben alles gewoon lekker in de auto laten liggen en zijn meteen met het busje naar het attractiepark gegaan.

Mijn vriend had al een abonnement en voor mij hadden we toen ook maar een abonnement gekocht (want dit was echt maar een paar euro’s duurder als kaartjes voor 2 dagen!!!). Dit gaf ons de kans om de hele tijd van het ene park naar het andere park te gaan en dus konden we doen waar we maar zin in hadden. Ook hadden we het geluk dat toen wij gingen het echt totaal niet druk was! We hoefde eigenlijk overal maar een minuut of 5 á 10 te wachten en bij een enkeling iets langer.

We hebben dus echt een top tijd gehad in die 2 dagen dat we in Disney hadden. Wij gingen toen het winter was, dus aan het einde van de tweede dag hebben we ook naar de eind-show gekeken. Ook deze was echt prachtig en een super afsluiter voor onze daagjes in Disneyland. De volgende dag moesten we er weer vroeg uit, want we gingen naar Paris :-). 

Processed with VSCOcam with kk2 preset

 

Verbazingwekkend hadden we geen enkel probleem om met de trein in hartje Parijs aan te komen. Ook was dit véél goedkoper dan dat we hadden verwacht: een retourtje kostte namelijk maar 8 euro! Toen we daar uiteindelijk aankwamen was het denk ik een minuutje of 5 lopen totdat je echt onder de Eiffeltoren stond. Daar hebben we natúúrlijk een paar selfies genomen, maar die zal ik jullie wel besparen ;-). We hebben daar een tijdje rondgehangen, voor veel te veel geld gegeten, en toen vonden we het weer tijd om terug te gaan naar ons hotel en op naar huis.

Iets meer als een maand later gingen we weer weg. Ditmaal naar London! Dit idee was heel erg last-minute: op zondag kwamen we op het idee – en jahoor – op donderdagavond zaten we op de boot naar Londen. Daar kwamen we ook in de ochtend aan, en hebben we de hele dag de toerist uitgehangen en geshopt. Persoonlijk vind ik Londen echt een geweldige stad, en zou ik hier later graag vaker heen gaan en misschien wel werken. We hebben een geweldige dag gehad en zijn ’s avonds weer terug gegaan naar ons kikkerlandje.

Nu moeten ik en mijn portemonnee eventjes bijkomen, maar ik ben zeker van plan om dit jaar nog meer plekken te gaan bezoeken. Misschien heb ik jullie nu ook wel geïnspireerd om lekker op reis te gaan ;-). Heb je nog een echte aanrader van een plek waar ik zeker heen moet, laat het me dan zeker weten!

YOU MIGHT ALSO LIKE:

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

YOU MIGHT ALSO LIKE:

1 Comment

  1. removals juni 16, 2015

    It’s going to be finish of mine day, except before ending I am reading this great paragraph to improve my experience.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *