Must See Films op Netflix!

netflix

Je herkent het vast wel: je loopt urenlang op Netflix te zoeken naar een film omdat er zòveel keuze is. Bij mij is het zelfs zo erg dat ik soms te lang alles loop af te speuren naar een leuke film of serie dat ik daarna niet eens de tijd meer heb om hem te bekijken… Drama! Daarom heb ik voor jullie 5 Netflix films op een rijtje gezet die je (als het aan mij ligt) gezien moet hebben! En maak je geen zorgen: er is voor ieder wat wils!

The Boy in the Striped Pyjamas
De meeste zullen deze film wel kennen, maar voor degene die hem niet kennen: The Boy in the Striped Pyjamas is een prachtige film en een echte tranentrekker. Bij deze film raad ik je zeker aan om een reep chocolade en een grote doos tissues bij de hand te houden: je gaat ze nodig hebben.

The Boy in the Striped Pyjamas speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over Bruno, de 8-jarige zoon van een commandant in een concentratie kamp. Er ontstaat een verboden vriendschap tussen hem een een jongetje aan de andere kant van het prikkeldraad, die uiteindelijk gaat leiden tot onoverzienbare consequenties.

The Reader
Ook The Reader is een prachtige film die je niet zo snel zou vergeten. Een uniek liefdesverhaal met een grote plot twist. En dat met Kate Winslet en Ralph Fiennes!

The Reader speelt zich af in Duitsland, na de Tweede Wereldoorlog en gaat over de 15 jarige Michael die een affaire begint met de vele oudere Hannah. Hun relatie wordt steeds intenser wanneer ze een gezamenlijke passie voor boeken ontdekken, en elke avond leest Michael zijn geliefde voor. Vele jaren later komt Michael erachter dat deze vrouw een oorlogsverleden blijkt te hebben.

Slumdog Millionaire
Dit vind ik echt een film die iedereen minimaal één keer in zijn leven toch wel gezien moet hebben. Ik had het geluk dat dit een van de lievelingsfilms was van àl mijn aardrijkskunde leraren en heb deze op de middelbare school dan ook (te) vaak gezien.

Slumdog Millionaire gaat over de Indiaase Jamal – een jongen die in de sloppenwijk woonde – die meedoet aan ‘Who Wants To Be A Millionair’. Hij wordt gearresteerd en ondervraagt omdat hij wordt verdacht van vals spelen, maar door gebeurtenissen uit zijn leven wordt laten zien waarom hij alle antwoorden weet. Een prachtige en meeslepende film!

Mean Girls
Na deze droevige films is het tijd voor een comedy! Mean Girls is een film die íedere vrouw (ik herhaal: íedere vrouw) gezien moet hebben. Of je hem nou in je eentje kijkt of met vriendinnen: je zult geregeld helemaal in een scheur liggen. En ook de cast is niet niks: denk aan namen zoals Lindsay Lohan, Amanda Seyfried en Rachel McAdams.

Mean Girls gaat over een Afrikaans meisje, Cady, die haar leven in de jungle verruilt voor een Amerikaanse Highschool – wat overigens ook een soort jungle is. Hier valt ze goed in de smaak bij ‘The Plastics’ , de populairste meidengroep van de school. Maar dan wordt ze verliefd op Aaron, ex-vriendje van ‘Alfa Plastic’  Regina George..

Maleficent
Last but not least: Maleficent! Waarschijnlijk de meest populaire film uit het rijtje, maar hij hoort er zeker in! Maleficent is een prachtige film met een ijzersterk acteerspel van Angelina Jolie. Zeker een aanrader voor degene die hem nog niet gezien hebben!

Maleficent gaat over het bekende Doornroosje sprookje – maar dan nèt iets anders. Wanneer de bloedmooie, goedhartige Maleficent wordt verraden verandert ze in een slechte fee. Ze doet er dan ook alles aan om wraak te nemen op Stefan – de verrader, en daardoor spreekt ze een vloek uit over zijn dochter: Aurora. Op haar 16e verjaardag zal ze haar vinger prikken aan een spinnenwiel en voor altijd slapen. Maar het verhaal gaat niet helemaal zoals je gewend bent!

Ik hoop dat er minstens eentje bijzat die je nog niet gezien had! Welke Netflix film vind jij een echte must see? 

YOU MIGHT ALSO LIKE:

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

YOU MIGHT ALSO LIKE:

10 Comments

 1. Jeanine oktober 5, 2015

  Slumdogg en mean girls heb ik in ieder geval al gezien :-) die eerste twee wil ik ook nog steeds graag zien maar vooral met the boy in the striped pyjamas ben ik bang dat ik heel hard moet huilen.

  Beantwoorden
  • Anna oktober 6, 2015

   Ik ben zelf erg gevoelig voor zielig films en heb inderdaad kei hard gehuild haha! Maar het is wel een hèle mooie film!

   Beantwoorden
 2. Keybykim oktober 5, 2015

  Leuk rijtje, ga ik zeker onthouden! Je had trouwens bij mij gereageerd, maar met je oude bloglink. Just a tip <3

  Beantwoorden
  • Anna oktober 6, 2015

   Bedankt voor de tip! Dat komt denk ik doordat ik bij jou nog ingelogd ben bij WordPress.. Oops, haha.

   Beantwoorden
 3. Bettie oktober 5, 2015

  Ik heb zaterdag nog ‘mean girls’ gezien omdat het 3 oktober was. (als je de film hebt gezien, snap je dit wel haha)

  The enige film die ik uit dit rijtje niet heb gezien, is reader

  Beantwoorden
  • Anna oktober 6, 2015

   Haha, you go Glen Coco! The Reader is echt een aanrader!

   Beantwoorden
 4. Merel oktober 6, 2015

  The reader lijkt me een leuke film. Ga ik de komende week zeker kijken. Bedankt voor de tip!

  Beantwoorden
 5. Ilse oktober 6, 2015

  Ik heb alle films uit dit rijtje al gezien haha. Ik heb laatst Babysitters Blackbook gezien en die vond ik erg goed!

  Beantwoorden
  • Anna oktober 6, 2015

   Oh ik ben benieuwd, bedankt voor de tip!

   Beantwoorden
 6. Fleur Sophia oktober 8, 2015

  Wat super leuk om te lezen! Ik zou zelf nog graag The Boy in the Striped Pyjamas willen zien!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *