Binge Watching | Mijn 3 favoriete series!

DSCN2165

Momenteel verdrink ik in boeken, want helaas heb ik tentamenweek. Om deze door te komen heb ik meestal iets nodig om naar uit te kijken, maar ook heb ik afleiding nodig tussendoor. Voor mij persoonlijk – lees: serieverslaafd – is dit niet zo moeilijk. Wanneer ik eventjes geen zin meer heb in leren zet ik gauw een aflevering op van een van mijn favoriete series. En ik weet zeker dat ik hier niet de enige in ben ;-). Daarom heb ik voor jullie mijn top drie series op een rijtje gezet!

GAME OF THRONES
Allereerst: Game Of Thrones! Afgelopen zondagnacht kwam het nieuwe seizoen uit, en deze aflevering heb ik natúúrlijk meteen gedownload maandagmorgen. Eerst eventjes mijn tentamen geknald en toen de aflevering teruggekeken; LOVED IT! Game Of Thrones gaat over het rijk Westeros, waarin verschillende familie strijden voor de Throne. Super spannende serie met veel actie, vriendschap en verraad(!). Ook moet je hier wel een sterke maag voor hebben, want er komen soms wat heftige scènes in voor. En seks… Ook véél seks…

game of thrones

ORPHAN BLACK
Een andere serie die ook binnenkort weer terugkomt is Orphan Black. Deze serie is misschien minder bekend en totáál anders als Game Of Thrones (behalve Michiel Huisman, die hebben ze hier ook), maar hij is echt super! Het gaat over een vrouw, Sarah, die erachter komt dat ze verschillende klonen heeft – allemaal met een andere persoonlijkheid – en dat ze stuk voor stuk vermoord worden. Alle klonen worden gespeeld door dezelfde actrice, en het is werkelijk waar geweldig! Eerlijk gezegd had ik er niet veel van verwacht omdat het dezelfde actrice was, maar zij speelt zó goed dat je het niet eens merkt. De verschillende persoonlijkheden worden perfect uitgebeeld door haar. Echt een aanrader dus!

Orphan Black seizoen 3 komt vanaf 19 April op Netflix, met elke week een nieuwe aflevering.

orphan black

LES REVENANTS:
Naast deze twee bekende series wil ik ook aandacht geven aan een serie waar jullie waarschijnlijk nog niet van gehoord hebben. Dit is namelijk de Franse serie Les Revenants (op Netflix: The Returned). Deze serie was laatst wel op de Nederlandse televisie, maar gelukkig staat hij ook gewoon op Netflix! Zoals ik al zei: in het Frans dus. De serie gaat over verschillende personen die allemaal na een aantal jaar terugkomen uit de ‘dood’. Voor hun zelf lijkt het net alsof er geen tijd is verstreken, maar voor hun omgeving wel. Zo heb je in de eerste aflevering Camille, een veertienjarig meisje die overleed tijdens een schoolreisje. Zij kwam naar 4 jaar terug naar huis en was de enige overlevende. Ondanks dat ze er nog precies hetzelfde uitziet, is de tijd gewoon verstreken en is ze 4 jaar jonger dan haar tweelingzus! Het zit echt heel goed in elkaar! Helaas is er pas 1 seizoen van en beginnen ze pas eind 2015 met het filmen van seizoen twee.

ac22d58cab981769285604c5734b72c2_large

Als je deze series nog niet kende of niet hebt gezien, zou ik ze zeker aan je aanraden. De verhaallijnen van alle 3 de series zijn zo complex en prachtig, ze zijn echt uniek! Daarnaast ben ik altijd on the hunt voor nieuwe series, dus laat me weten:

Wat zijn julle favoriete series :-)?

YOU MIGHT ALSO LIKE:

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

YOU MIGHT ALSO LIKE:

13 Comments

 1. Jeroen van de Wouw april 14, 2015

  Anne,

  Wat een top 3 😛
  Zeker op 1 Game of Thrones maar daarna komt toch echt Breaking bad hoor en Homeland 😀

  Je moet ook zeker Entourage kijken, super serie met 8 seizoenen.

  Gr. Jeroen

  Beantwoorden
  • Anna april 14, 2015

   Haha nee joh, ik ben blij met mijn top 3. Homeland is inderdaad ook erg goed, maar vind Orphan Black persoonlijk toch leuker.
   Ik zal Entourage eens gaan bekijken dan :).

   Beantwoorden
   • Jeroen april 17, 2015

    Ik wil een correctie maken, zit ik opeens zo te bedenken :D. Door mijn netflix verslaving heb ik al zoveel series bekeken.
    Nummer 3 staat tot echt Marco Polo!

    Beantwoorden
    • Anna april 20, 2015

     Ik vind het sowieso lastig om te bepalen welke nou de leukste zijn haha. Sherlock, Once Upon a Time en Hannibal zijn ook super!

     Beantwoorden
 2. Lotje april 14, 2015

  Ik volg Orphan Black ook! Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe aflevrringen! X

  Beantwoorden
  • Anna april 15, 2015

   Ik ook, wat een cliffhanger was seizoen 2!

   Beantwoorden
 3. Linda april 15, 2015

  Ik volg geen van 3.
  Maar Orphan Black is mij al verschillende keren getipt.
  Hoera Netflix! Zal er eens een begin aan maken.

  Beantwoorden
  • Anna april 15, 2015

   Het is echt een aanrader, verschrikkelijk goede serie!

   Beantwoorden
 4. Lena april 15, 2015

  Ik kijk al naar de laatste twee! Vooral ‘Les Revenants’ is zo’n geweldige serie! En een goede manier om m’n Frans te oefenen, uiteraard 😉
  Iedereen blijft maar Game Of Thrones aanraden, dus ik zal het toch echt eens moeten beginnen kijken. 😀 Ik weet dus wat ik moet doen, de komende dagen.
  Liefs, Lena

  Beantwoorden
  • Lena april 15, 2015

   Ow ja, en misschien nog een tip: ‘Stalker’ vind ik ook echt een spannende serie :)

   Beantwoorden
   • Anna april 16, 2015

    Ik moet zeggen dat Game Of Thrones mij ook nooit zo aansprak, maar na een paar aflevering gezien te hebben was ik helemaal verkocht!

    Stalker lijkt me inderdaad ook erg interessant, bedankt voor de tip :-)!

    Beantwoorden
 5. Rianne april 30, 2015

  Gaaf! Les Revenants kende ik inderdaad nog niet. Ik kijk zelf nu non-stop naar Gossip Girl, ik vond het wel eens tijd worden dat ik die serie ook ging kijken haha!

  Beantwoorden
  • Anna april 30, 2015

   Dankje! Gossip Girl moet ik ook weer eens oppakken, heb er een tijdje geleden al wel een paar afleveringen van gezien haha :-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *