De HEMA Fish-Eye Lens | REVIEW

fish eye lens hema review

Ik ben gek op fotografie en probeer steeds nieuwe manieren te vinden om leuke foto’s te nemen. Zo heb ik jullie al mijn Instax Mini Polaroid laten zien. Maar een tijdje geleden zag ik dat ze bij de HEMA nu ook Fish-Eye lenzen hadden voor maar €4,- (en nee, dit is geen grapje)!!! Op hun site zag ik staan dat er nog maar een aantal exemplaren beschikbaar waren in de winkel, dus ben ik meteen op mijn fietsje gesprongen en naar de stad gefietst. Maar of het ook echt zo’n succes is? Lees het hier!

Ik had natuurlijk wel eens eerder van een Fish-Eye lens gehoord, maar ben er nooit aan toe gekomen om ze daadwerkelijk te bestellen. Ik denk dat ik nogal bang was dat ik wat geld aan een lens zou besteden en dat hij bijvoorbeeld heel erg tegen zou vallen. Van deze van de HEMA had ik allemaal goede dingen gehoord, en voor die fantastische prijs kon ik hem dan ook zeker niet laten liggen.

6

Allereerst is het totaal niet moeilijk om de lens te gebruiken. In het doosje zitten een aantal dingen: de lens zelf, een afdek kapje, ringetjes en een touwtje om hem aan je telefoon te hangen. Dit laatste gaat helaas niet bij mij, ik heb namelijk een iPhone 6 en heb geen gaatjes om hem aan te hangen. De lens en het afdek kapje zijn vanzelfsprekend, maar wat moet je doen met de ringetjes?

7

3

Eigenlijk is het heel simpel zoals je ziet. Aan de ene kant van het ringetje zit een plaklaagje, deze plak je rondom je camera. Aan de andere kant zit een magneetje, en hiermee klik je de lens er gemakkelijk op :-). Zoals je dus wel in de gaten hebt is deze lens alleen beschikbaar voor telefoons met een ronde camera, met een vierkante gaat het helaas niet lukken…

En dan natuurlijk de foto’s zelf. Hieronder kun je het verschil zien tussen een normale foto en eentje met de Fish-Eye lens. Aan de linker kant zie je de foto zonder lens, en aan de rechter kant de foto met de Fish-Eye lens. Beide foto’s zijn genomen met mijn iPhone 6. De kwaliteit is dus niet optimaal, maar persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. Het is een leuke manier om voorwerpen te fotograferen en eruit te laten springen. (Ook is het heel leuk om foto’s van dieren te maken, aangezien hun hoofd dunner wordt en hun snuit meer naar voren komt. Mijn hond is al dagenlang mijn slachtoffer.)

4

Al met al ben ik dus heel erg tevreden met mijn aankoop. Het enige nadeel wat je hieraan zou kunnen noemen is dat het eigenlijk alleen bedoeld is voor de iPhone (met de ronde camera), en dat je hem voor bijvoorbeeld een Samsung niet kunt gebruiken. Ook is de kwaliteit van de foto niet echt optimaal, maar dat kun je ook niet verwachten voor €4,-.

 

YOU MIGHT ALSO LIKE:

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

YOU MIGHT ALSO LIKE:

15 Comments

 1. come-moda april 1, 2015

  Erg leuk. Ik heb er ook een! Het geeft een grappig effect, maar het is niet dat ik hem overal mee naar toe neem!

  Beantwoorden
  • Anna april 1, 2015

   Haha nee dat is waar! Ik zou hem ook niet zo snel overal mee naar toe nemen, maar op sommige momenten is het erg leuk!

   Beantwoorden
 2. Cora april 1, 2015

  Heeft iemand de lens ook al eens geprobeerd voor kleine dingen zoals sieraden, ik heb een webshop met betaalbare sieraden en tassen ( http://www.blingdings.nl) en stoei nog wel eens met de foto’s. Daarom ben ik benieuwd of iemand ervaring heeft.

  Beantwoorden
  • Anna april 1, 2015

   Ik moet zeggen dat ik dit zelf nog niet geprobeerd heb. Ik weet niet of je een mooie shot van je sieraden kunt krijgen omdat hij niet heel goed scherpstelt en flink uitzoomt. Maar ondanks dat zal het wel een leuk effectje aan je shot geven denk ik :-)

   Beantwoorden
 3. Stephniie april 1, 2015

  He, jammer van die ring die je er moet opplakken! Ik heb altijd een hoesje rond mijn gsm, dus das ni echt handig. Ik wil tegen het najaar wel een fijne vinden, zodat ik meer foto’s kan trekken op reis met mijn gsm! We zouden oa de Grand Canyon gaan bezoeken, dan is zo’n fisheye wel kei leuk. ^^

  Beantwoorden
  • Anna april 1, 2015

   Het ligt eraan wat voor hoesje je hebt, bij mij past het hoesje nog steeds :-)! Oh wauw, wat vet! Deze is wel leuk maar de kwaliteit is niet optimaal, misschien kun je dan voor een Fish-Eye gaan van betere kwaliteit.

   Beantwoorden
 4. Evelien april 1, 2015

  Je kunt ‘m wel op een Samsung gebruiken, een lens blijft natuurlijk rond. Heb er toevallig zelf een review over geschreven laatst haha! Ik vind m ook vet maar het moeilijk scherpstellen vind ik wel een minpuntje.

  Beantwoorden
  • Anna april 1, 2015

   Haha dat is waar, het is alleen erg onhandig plakken denk ik. Dat vind ik inderdaad ook erg jammer, maar we kunnen voor €4,- niet teveel verwachten haha :-)

   Beantwoorden
 5. Laura - Dagelijkse hap april 1, 2015

  Voor 4 euro is het zeker een leuke gadget 😀

  Beantwoorden
 6. Sophei april 1, 2015

  Leuk effectje hihi!

  Beantwoorden
 7. Fleur april 1, 2015

  Wat een grappig hebbedingetje is het! Het heeft echt een heel leuk effect en voor de prijs kan je het inderdaad niet laten liggen :o!

  Beantwoorden
 8. Celeste april 2, 2015

  Ik blijf het een leuk effect vinden! Jammer van de kwaliteit, maar inderdaad voor vier euro kun je natuurlijk ook niet alles verwachten! 😉

  Beantwoorden
 9. De Dotties april 3, 2015

  Voor €4 is dit inderdaad wel een leuke aankoop. De kwaliteit was dan ook te verwachten voor die prijs :) Liefs

  Beantwoorden
 10. Natasja april 4, 2015

  wat een leuk ding! Tja voor €4 mag je inderdaad niet meer verwachten.

  Beantwoorden
 11. Inge oktober 24, 2015

  Hoi! Ik heb een vraag, ik heb zelf ook precies hetzelfde lensje van de Hema, en ik vroeg mij af of het plakringetje er ook weer makkelijk afgaat, of dat het je telefoon beschadigd als je het eraf haalt. Heb jij daar last van (ik heb iPhone 5s) Doeii

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *