FujiFilm Instax Mini 8! | Review

camera3

Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door polaroid foto’s. Op een of andere manier vind ik deze foto’s veel mooier dan digitale foto’s, en ook het idee dat er maar 1 afdruk van die foto is vind ik erg leuk. Daarom besloot ik om zelf ook maar eens een polaroid camera te kopen. Allereerst wilde ik echt een originele polaroid, maar deze zijn verschrikkelijk duur en ook niet handig mee te nemen. Toen kwam ik de FujiFilm Instax Mini 8 tegen en was ik meteen verliefd.

De camera is ook erg populair onder bloggers en Youtubers. Ik heb hem vaak voorbij zien komen bij Zoella, TheBeautyCrush, LaurDIY en echt nog véél meer. Doordat ik de camera maar steeds voorbij zag komen wilde ik hem echt graag hebben!

De Instax Mini 8 is een schattige kleine camera die polaroid foto’s print op creditcard formaat, perfect dus om in je portemonnee te stoppen! Ook komt hij in allerlei leuke pastelkleurtjes als roze, blauw, geel en wit. De camera is te koop bij Urban Outfitters, maar ik heb de mijne voor iets goedkoper online gekocht bij Nextdeal.nl samen met twee pakjes film.

camera5De camera is erg makkelijk te gebruiken. Naast de lens zit het knopje waarmee je hem ‘aanzet’, wat betekend dat de lens naar buiten schiet. De camera heeft 4 mogelijkheden qua belichting, maar geeft zelf met een lampje al aan welke belichting je het beste kunt gebruiken. Het enige wat je dus hoeft te doen is je lens naar het juiste icoontje draaien.

Aan de linkerkant van de camera – als je hem vast hebt aan de rechterkant – zit het knopje om de foto te maken. Kijk door de zoeker, klik op de knop en voila – je foto komt aan de bovenkant uit de camera. Allereerst is deze foto wit en langzaamaan krijg je de foto te zien. Bij de Instax Mini is het niet de bedoeling dat je schudt met de foto, hierdoor komt de foto namelijk minder goed tot stand.

camera1

camera2

De foto die eruit komt kan qua kwaliteit natuurlijk niet tippen aan een gewone camera of telefoon, maar persoonlijk vind ik dit vintage gevoel dat je krijgt bij de foto veel en veel leuker :-).

Het is natuurlijk wel een beetje experimenteren in het begin, maar dat is dan ook weer erg leuk. Soms komt een foto er anders uit dan je voor ogen had, maar blijkt het uiteindelijk een super toffe sfeer te geven. Je moet daarom ook gewoon blijven uitproberen en niet bang zijn dat een foto ‘mislukt’.

Ik ben erg blij met mijn camera. Het is een super tof om leuke momenten op een speciale manier vast te leggen. De camera is niet zo groot en dus makkelijk mee te nemen. Ondanks dat de Instax Mini 8 goedkoper is als een echte polaroid, is hij niet bepaald goedkoop. Bij Urban Outiftters kost hij €90,- en in diverse webwinkels heb je hem voor een wat goedkopere prijs. Ik had er ook ongeveer €90,- voor betaald, maar kreeg er wel 2 pakjes film bij die je anders individueel erbij moet kopen.

camera4

Persoonlijk vind ik echt dat de camera het geld waard is. Je hebt er erg veel plezier van, en het is een super leuke afwisseling met alle digitale gadgets die je nu hebt!

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

6 Comments

 1. Wat een goede review!
  Ik zit hier al een tijdje over te twijfelen maar het lijkt me, vooral na het lezen van jouw positieve en enthousiaste review, toch wel ontzettend leuk!

  Beantwoorden
  • Anna maart 11, 2015

   Dat is erg leuk om te horen! Ik zou hem ook zeer zeker aanraden, ik heb er erg veel plezier van :-).

   Beantwoorden
 2. Laurence maart 24, 2015

  lijkt me zo leuk een polaroid! deze is erg mooi!

  Beantwoorden
 3. Lotte april 18, 2015

  Beetje laat maar ja je kan hem bij de hema kopen voor 59 een paar kleuren zijn al uitverkocht maar voor de mensen die €90 te veel vinden kijk bij de hema online

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *