Mijn top 5 boekenaanraders!

thumbnail_image1Wat is er nu fijner dan met een dekentje en een kopje thee op de bank te liggen en lekker weg te duiken in een geweldig boek? Right, helemaal niets! Vroeger nam ik nog wel eens een boek mee in bad, en kwam ik er niet uit voordat het boek uit was. Helaas heb ik de laatste tijd niet echt de tijd en energie om een boek te lezen, want na al het schoolwerk, opdrachten en werk heeft mijn hoofd een beetje rust nodig. Als jullie net zo gek zijn op lezen als mij, dan heb ik vandaag een paar super aanraders waar je helemaal in op kan gaan!
.

1.THE LIFE CHANGING MAGIC OF NOT GIVING A FUCK

Geen ene *piep* meer geven om de mening van andere? Dat is toch echt wel #lifegoals, toch? The Life Changing Magic Of Not Giving A Fuck leert je precies dit! Dit hilarische boek geeft je allerlei tips om je leven een goede opruimbeurt te geven. Sommige tips kun je natuurlijk beter met een korreltje zout nemen, maar ook staan er oprecht wat goede tips in die je kunnen helpen om bijvoorbeeld meer ‘nee’ te zeggen. Daarnaast is het gewoon een super leuk boek om te lezen wanneer je een keer in een dipje zit!
.

2.DE WEEFFOUT IN ONZE STERREN

Dit boek – of de film – is bij de meeste wel van jullie wel bekend denk ik, waarschijnlijk onder de Engelse naam: The Fault In Our Stars. Persoonlijk vond ik de film een héél klein beetje tegenvallen, maar het boek daarentegen vind ik ge-wel-dig! Zonder schaamte durf ik te zeggen dat ik meerdere malen een traantje heb moeten wegpinken bij dit boek (understatement van de eeuw), en heb ik het in een ruk uitgelezen. Voor degene die het niet kennen, De Weeffout In Onze Sterren gaat over Hazel, een ongeneselijke kankerpatiënt, die tijdens een support-group Augustus Waters ontmoet, een jongen die haar leven helemaal op zijn kop zet.
.

3.HOW TO BE PARISIAN WHEREVER YOU ARE

Ik heb al een heel artikel toegewijd aan het boek How To Be Parisian, maar toch wil ik er toch even wat aandacht aan schenken. Naast het feit dat het boek een prachtige vormgeving heeft en mooi staat op je bureau, is het ook een heel interessant en grappig boek! Het is geschreven door vier Franse vrouwen en ze geven je een inkijk in hun leven, op het gebied van mode, liefde en cultuur. Ik heb dit boek in het Engels, maar tegenwoordig is hij ook in het Nederlands verkrijgbaar!
.

4.DE HEMEL BEGINT BIJ JE VOETEN

Als je op zoek bent naar een goed Young Adult boek, dan is De Hemel Begint Bij Je Voeten zeker een aanrader! Het boek gaat over een zeventienjarig meisje, Lennie, die plotseling haar grote zus en beste vriendin Bailey verliest. Terwijl ze dit nog moet verwerken, krijgt ze voor het eerst in haar leven de aandacht van jongens. Twee om precies te zijn: de vriend van haar overleden zus, en Joe: de nieuwe knappe Franse jongen van school. Dit is één van die boeken die je met een lach en een traan in één ruk uitleest! .

5.VERSJES VAN LARS

En dan nu even iets anders. Het is een soort traditie geworden dat ik van mijn schoonmoeder het nieuwste boek van Lars van der Werf krijg, want ik ben echt verliefd geworden op deze boekjes! Inmiddels zijn er al weer 3 gedichtenbundels uit van Lars van der Werf, waarvan deze de laatste is. In deze bundels vind je op elke pagina een prachtig gedichtje: de ene is hilarisch, en de andere is juist weer heel diep. Deze versjes zijn super leuk om te delen, of om even snel door te lezen voordat je naar bed gaat!

Omdat ik het soms fijn vind om weg te kruipen in een mooi YA-boek, en soms juist weer een lekker lifestyle-boek wil lezen, heb ik een mooie afwisseling gemaakt. Maar stuk voor stuk zijn het geweldige boeken (die ook nog eens heel mooi in je boekenkast staan!). Laat me ook even in de reactie weten welk boek jij nu écht een aanrader vindt!

ANNA

Een 21 jarige online editor met een kleine lipstick verslaving én een grote voorliefde voor thee. Schrijft over haar vele interesses zoals beauty en fashion, maar ook gadgets en reizen!

More Posts - Twitter - Facebook

9 Comments

 1. Kelly september 26, 2017

  Toffe boken! Ik las als laatste boek Gone Girl en die vond ik erg interessant :)

  Beantwoorden
  • ANNA september 26, 2017

   Dankje! Ik vond de Gone Girl film echt super tof, dus misschien dat ik het boek ook maar eens moet gaan lezen!

   Beantwoorden
 2. Joyce - LemonyLifeNL september 26, 2017

  Ik ben erg benieuwd naar how to be a parisian en the life changing magic of not giving a fuck. Ik denk dat ik daar wel wat aan zou kunnen hebben!

  Beantwoorden
  • ANNA september 26, 2017

   Het zijn allebei echt super aanraders!

   Beantwoorden
 3. Jorinde september 27, 2017

  Jaa, Versjes van Lars is zo leuk! Goede tips! Ik ben heel erg benieuwd naar How to be a Parisian!

  Beantwoorden
 4. Sija september 27, 2017

  The life changing magic of not giving a fuck heb ik ook, echt een geweldig boek! Ik ben ook erg benieuwd naar how to be a parisian, mede doordat de kaft er zo leuk uit ziet haha.

  Beantwoorden
 5. Joanne september 29, 2017

  De eerste lijkt me zo leuk (en handig!) :)

  Beantwoorden
 6. kimmetjekims oktober 9, 2017

  Eerlijk, ik lees nooit boeken. Maar altijd als ik zulke artikels lees lijkt het me toch wel leuk om te gaan doen. Leuk geschreven!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *